tiistai 1. syyskuuta 2015

Syksyn kauneus

Kello on yhdeksän illalla, syyskuun ensimmäinen päivä. Ulkona on pian pimeää. Aurinko laskee kauas taivaanrantaan. Sumu laskeutuu pellolle ja lintujen laulu lakkaa. Lämpötila hipoo kymmentä astetta.


Kesä meni aivan liian äkkiä ohi. Puiden lehdet muuttavat väriään, vehreä nurmikko kellastuu ja kukat kuolevat pois syksyn tieltä.

Mitä kaunista syksyssä sitten oikein on?

Syksyn ruska, puiden lehtien kaunis värikirjo. Pehmeän vaaleanpunaisena siintävä horisontti, aurinko laskee. Sisällä lämpöä tuovan takan loimuava tuli ja tuoksukynttilät.



Kuvittelen jo, kuinka käperryn sängyn nurkkaan, pehmeä ja pörröinen villapaita ylläni, villasukat jalassa. Käärin lämpimän viltin ympärilleni ja uppoudun aloittamaani kirjaan. Vieressäni kuppi lämmintä kaakaota ja levy Fazerin sinistä suklaata. Mikään ei häiritse, mikään ei ahdista.

Voin myöntää etten ole aikaisemmin ollut sen ihmeellisemmin syksyn ystävä. Joskus olen jopa vihannut sitä. Mutta miksi vihaisin, syksy on kaunis ja nykyään huomaan sen merkityksen arjessani. Syksy on uuden alun aikaa. Uusi koulu, uusi harrastus, ehkä jopa uusia ystäviä. Yritän nauttia jokaisesta vuodenajasta. Tällöin ei tarvitse masentua kun illat pimenevät ja kylmyys saapuu. Voi nauttia monista muista asioista.


Syksyllä voit tehdä kaikkea, paljon. Ei tarvitse olla kiire mihinkään. Arkeen voit aina sovittaa paljon erilaista pientä kivaa piristystä. Aloita uusi harrastus, pidä leffailtoja ystävien kanssa, lue kirjoja, nauti luonnosta, urheile, opettele kutomaan, valmista herkullinen illallinen koko perheelle tai leivo nautittavaksi jotain makeaa. Inspiroidu lehdistä ja sisusta huoneesi aivan uudella tyylillä.
Älä rajoita itseäsi vain koska vuodenaika vaihtuu. Syksy on luovuuden aikaa. Ole luova, tee jotain mitä et olisi uskonut ennen tekeväsi.

Susanne 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti