lauantai 29. elokuuta 2015

Kesä 2015

Herään aamulla. Ei ole kiire mihinkään. Tekemistä olisi ja pitäisi keksiä lisää, jotta kesästä ei tulisi "tylsä". Kesän loputtua sitä sitten aattelisi, että ei ole tullut tehtyä yhtään mitään.

Jään sänkyyn makamaan, koska yksinkertaisesti en vain jaksa. Väsyttää.

Mielestäni lomalla tärkeintä oli rentoutuminen. Sitä mä tein. En viipottanut paikasta toiseen kiireellä, ajatellen, että nyt on pakko tehdä ja tapahtua kaikenlaista. Makoilin päivät pitkät sängyssä ja katselin sarjoja. Olisin kyllä halunnut olla enemmän ulkona. 

Mutta paras kaikista. Mökin rauha. Saunan kiukaan rätisevä ääni ja aaltojen lyönti rantaan. Kimmeltävä vesi, grilliruoka ja rakkaan seura. Ei mitään muuta. Se oli se, mitä mä tarvitsin.


Harmi etten aivan kesän alussa tajunnut sitä. Ajattelin juuri niin kuin en olisi halunnut. Paljon pitää tehdä. Pakko. Ajan tunsi valuvan läpi sormien. Päivät matelivat, välissä jopa tokaisin. Tylsää. 

Kerettiin viettämään mökillä vain muutamia iltoja. Tajuttuani, kuinka rauhoittavaa se mulle oli, ei enää ollut mahdollisuutta hipsiä luonnon rauhaan. Mökillä olisi voinut viettää iltaa niin ystävien kuin läheisten kanssa. 
Ehkä ensi kesänä.

Koulut alkoivat. Niin alkoivat myös kesän viimeiset helteet. Harmistutti istua koulunpenkissä, kun ikkunasta paistoi paahtava ja lämmin aurinko sisälle. Kerkesin silti vielä nauttimaan, ja näkemään ystäviäni.


Kasvaessaan oppii arvostamaan niitä pieniä hetkiä, joita ei aikaisemmin ole arvostanut. Täytyy tosissaan pysähtyä, jotta tajuaa. Läheisiä, rakkaita, ystäviä lähettyvillä, joka päivä. Miksi et nauttisi heidän seurastaan. Miksi et ole pitänyt tarpeeksi yhteyttä tai miksette ole viettäneet enempää aikaa yhdessä. Ystävät on niitä, jotka pysyvät sun rinnalla loppuelämän. Pidä kiinni. Lujaa.


Ajatuksia kesästä 2015 lyhyesti koottu yhteen postaukseen. Vähän aktiviteettejä. Voimien keräämistä. Rentoutumista. Ystäviä ja rakkaita. Suurimmilta osin hyvä kesä.

Nyt puista jo katoaa vihreä väri. Ilmat kylmenevät. Syksy tulee. Ei masennuta. Yritetään nauttia jokaisesta kauniista hetkestä, jonka syksy meille tarjoaa.


Mitä sun kesään kuului ja mitä aiot tehdä tänä syksynä? 
Susanne 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti