tiistai 15. syyskuuta 2015

Kauneus ja liikkumisen ilo

Aamulla herään, nousen ja seisahdun peilin eteen. Peilistä tuijottaa ihminen. Aivan tavallinen ihminen. Aluksi vähättelen ulkonäköäni. Sattumalta muistan psykologian opettajani sanoneen, kuinka tärkeää on kehua itseään peilille. Olet sitä, mitä ajattelet itsestäsi. Sano siis peilille, kuinka kaunis olet.

Jokainen meistä on ainutlaatuinen ja jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen kauneudesta. Ajattele siis, että sinä olet kaikkein kaunein. Anna myös muiden ajatella itsestään sillä tavalla. Anna itsellesi ja muille oikeus omaan mielipiteeseen.

Jos aamulla valitset vaatteesi, ajatellen, mitä muut pitäisivät niistä, ajattele toisin. Panosta ulkonäköösi itsesi vuoksi, älä muiden. Käy parturissa, käy hieronnassa, käy kasvohoidossa, jotta tuntisit itsesi kauniiksi ja saisit hyvän olon ja mielen. Ei sinun tarvitse käydä siellä muiden vuoksi.

Kaikkein tärkeintä on opetella arvostamaan itseään. Jos osaa arvostaa itseään, niin muutkin arvostavat sinua. Pidä itseäsi kauniina, niin muutkin pitävät. Hanki ympärillesi ihmisiä, jotka arvostavat sinua juuri sellaisena kuin olet.

Media luo nykyään todella paljon ulkonäköpaineita. Varsinkin meille nuorille. Lähes jokainen kuva, joka julkaistaan, on jotenkin photoshopattu. Ryppyjä poistettu, vyötäröä kavennettu tai käden asentoa on muokattu. Myös suurella meikkimäärällä saadaan katsojien silmistä näkymättömiin ihon epätasaisuudet ja huonosti nukuttujen öiden seurauksena tummat silmänaluset.

Missä on tavallinen nainen?
Nainen, johon muut naiset ja mikseivät tytötkin voisi samaistua. Lehteä selatessa tai televisiota katsoessa olisi mukava ajatella, että "hei, tollakin naisella on vähän ylimääräistä vyötäröllä ja naama punoittaa". Mullakin on, miksen mä voisi olla yhtä iloinen. En ymmärrä, miksei mainonnassa ole vielä keksitty käyttää tätä keinoa. Toki siihen ollaan koko ajan suuntautumassa ja se on hyvä. Saadaan ihmisiä samaistumaan ja haluamaan tuotetta, koska jollakin samankaltaisella on tuote, josta hän on iloitsee ja nauttii.

Pidän silti siitä, että ihmisiä kannustetaan liikkumaan ja ehkä pudottamaan ylimääräisiä kiloja. Maailmassa on jo niin paljon erilaisia roskaruokaketjuja, jolloin ylipaino kasvaa. Mainoksia ja kuvia voitaisiin silti muokata parempaan suuntaan. Uskoisin, että ihmisiä kannustaisi liikkuminen enemmän, jos joku heidän itsensä kaltainen olisi mainoksessa liikkumassa ja nauttisi siitä. Näin ihmiset oppisivat nauttimaan liikunnasta, eivätkä tekisi sitä vain sen takia, että saisivat sen vartalon, mikä mainoksen naisella on. Harva oikeasti saavuttaa sitä vartaloa ja joskus mainoksissa se menee jo yli. Ei ole edes tervettä saavuttaa kroppaa, joka joillakin malleilla on.

Rakastan itse liikkumista ja toivonkin, että moni löytäisi liikunnan ilon, jos ei ole sitä vielä löytänyt. Siitä saa niin paljon irti. Eikä liikuntaa tarvitse harrastaa kenenkään muun vuoksi tai sen takia, että saavuttaisi vartalon, joka mainoksessa vilahti. Jokainen voi liikkua omasta ilosta ja nauttia siitä mitä saavuttaa. Toki moni haluaa tavoitella jotain liikunnallaan, esimerkiksi sitä kaikkien himoitsemaa "rantakuntoa", mutta aina se ei ole pakollista.

Liikuntamuotoja on paljon erilaisia. Itse pidän eniten kuntosaliharjoittelusta. Se on oma kokemukseni, josta olen saanut paljon positiivista mieltä. Olen saanut myös monista muista harrastuksista energiaa päiviini. Harrastuksia on paljon, ja varmasti jokaiselle löytyy se oma juttu, mitä tykkää tehdä. Itsekin olen 10-vuotta harrastanut erilaisia liikuntalajeja, ja nyt vasta ja vihdoin tunnen, että olen löytänyt oman lajini!


Syksyistä liikunnan iloa!
Susanne 

2 kommenttia:

  1. Tää oli kyl hyvä postaus! Ja oot tosi kaunis muuten ^_^

    http://ganbattedesuka.blogspot.fi

    VastaaPoista